Γεροπλάτανος

Γεροπλάτανος - Χάρτης

Ο Γεροπλάτανος (Τοπική Κοινότητα Γεροπλατάνου - Δημοτική Ενότητα ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ), ανήκει στον δήμο ΠΩΓΩΝΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Γεροπλάτανος”. Έδρα του δήμου είναι το Καλπάκι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Γεροπλάτανος ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Γεροπλατάνου, του πρώην Δήμου ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ του Νομού ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Ο Γεροπλάτανος έχει υψόμετρο 641 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,9684545777 και γεωγραφικό μήκος 20,6257770847. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Γεροπλάτανο θα βρείτε εδώ.

Αντί για τον Γεροπλάτανο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, μήπως ψάχνετε για:

τον Γεροπλάτανο ΠΡΕΒΕΖΑΣ του τοπ. διαμ. Γοργομύλου, τον Γεροπλάτανο ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ του τοπ. διαμ. Γεροπλάτανος (της πρώην κοινότητας Πηγαδουλίων 324133) ή τον Γεροπλάτανο ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ του τοπ. διαμ. Γεροπλατάνου;

Γενικές πληροφορίες για τον Γεροπλάτανο

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Ηπείρου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δήμος: 
ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Γεροπλατάνου
Επίσημη Ονομασία: 
ο Γεροπλάτανος
Έδρα Δήμου: 
Καλπάκι
Υψόμετρο: 
641
Κωδικός Οικισμού: 
1808010301
Γεωγραφικό Μήκος: 
20.6257770847
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.9684545777
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Ήπειρος
Νομός: 
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Γεροπλατάνου

Γεροπλάτανος ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Ήπειρος. Θέση στο χάρτη.

Στον ίδιο δήμο (ΠΩΓΩΝΙΟΥ), ανήκουν:

η Αγία Μαρίνα, ο Άγιος Γεώργιος Δολιανών, ο Άγιος Κοσμάς, ο Άνω Παρακάλαμος, τα Άνω Ραβένια, το Αργυροχώρι, η Αρετή, το Βασιλικό, η Βήσσανη, το Βρίστοβο, η Βροντισμένη, το Δελβινάκι, το Διμοκόρι, τα Δολιανά, το Δολό, οι Δρυμάδες, το Ζάβροχο, η Ιερομνήμη, ο Κακόλακκος, το Καλπάκι, η Καστανή, ο Καταρράκτης, η Κάτω Λάβδανη, η Κάτω Μερόπη, τα Κάτω Ραβένια, το Κεράσοβο, το Κεφαλόβρυσο, οι Κουκλιοί, το Κρυονέρι, τα Κτίσματα, η Λάβδανη, η Λίμνη, η Λιούμπα, το Μαζαράκι, το Μαυροβούνι, το Μαυρονόρος, το Μαυρόπουλο, η Μερόπη, η Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Βελλάς, η Μοσχομάντσα, τα Μπολαίικα, οι Νεγράδες, το Νεοχώρι, το Ξηρόβαλτο, το Ορεινό, η Παηδονιά, ο Παλαιόπυργος, ο Παρακάλαμος, το Περιστέρι, οι Ποντικάτες, η Πωγωνιανή, η Ρεπετίστα, το Ριάχοβο, η Ρουψιά, η Σιταριά, το Σταυροδρόμι, το Σταυροδρόμι, το Σταυροσκιάδι, η Στρατίνιστα, το Τεριάχι, το Φαράγγι, η Χαραυγή, η Χρυσόδουλη, η Χρυσορράχη, το Ψηλόκαστρο, και το Ωραιόκαστρο.

Γράψε κι εσύ για τον Γεροπλάτανο

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Γεροπλάτανο και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό