Ψηλόκαστρο

Ψηλόκαστρο - Χάρτης

Το Ψηλόκαστρο (Τοπική Κοινότητα Διμοκορίου - Δημοτική Ενότητα ΛΑΒΔΑΝΗΣ), ανήκει στον δήμο ΠΩΓΩΝΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Ψηλόκαστρον”. Έδρα του δήμου είναι το Καλπάκι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Ψηλόκαστρο ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Διμοκορίου, της πρώην Κοινότητας ΛΑΒΔΑΝΗΣ του Νομού ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Το Ψηλόκαστρο έχει υψόμετρο 565 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,8380238445 και γεωγραφικό μήκος 20,4874885394. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Ψηλόκαστρο θα βρείτε εδώ.

Αντί για το Ψηλόκαστρο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, μήπως ψάχνετε για:

το Ψηλόκαστρο ΔΡΑΜΑΣ του τοπ. διαμ. Άνω Πυξαρίου;

Γενικές πληροφορίες για το Ψηλόκαστρο

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Ηπείρου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δήμος: 
ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΛΑΒΔΑΝΗΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Διμοκορίου
Επίσημη Ονομασία: 
το Ψηλόκαστρον
Έδρα Δήμου: 
Καλπάκι
Υψόμετρο: 
565
Κωδικός Οικισμού: 
1808050202
Γεωγραφικό Μήκος: 
20.4874885394
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.8380238445
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Ήπειρος
Νομός: 
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΒΔΑΝΗΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Διμοκορίου

Ψηλόκαστρο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Ήπειρος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Διμοκορίου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΛΑΒΔΑΝΗΣ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΠΩΓΩΝΙΟΥ), ανήκουν:

η Αγία Μαρίνα, ο Άγιος Γεώργιος Δολιανών, ο Άγιος Κοσμάς, ο Άνω Παρακάλαμος, τα Άνω Ραβένια, το Αργυροχώρι, η Αρετή, το Βασιλικό, η Βήσσανη, το Βρίστοβο, η Βροντισμένη, ο Γεροπλάτανος, το Δελβινάκι, το Διμοκόρι, τα Δολιανά, το Δολό, οι Δρυμάδες, το Ζάβροχο, η Ιερομνήμη, ο Κακόλακκος, το Καλπάκι, η Καστανή, ο Καταρράκτης, η Κάτω Λάβδανη, η Κάτω Μερόπη, τα Κάτω Ραβένια, το Κεράσοβο, το Κεφαλόβρυσο, οι Κουκλιοί, το Κρυονέρι, τα Κτίσματα, η Λάβδανη, η Λίμνη, η Λιούμπα, το Μαζαράκι, το Μαυροβούνι, το Μαυρονόρος, το Μαυρόπουλο, η Μερόπη, η Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Βελλάς, η Μοσχομάντσα, τα Μπολαίικα, οι Νεγράδες, το Νεοχώρι, το Ξηρόβαλτο, το Ορεινό, η Παηδονιά, ο Παλαιόπυργος, ο Παρακάλαμος, το Περιστέρι, οι Ποντικάτες, η Πωγωνιανή, η Ρεπετίστα, το Ριάχοβο, η Ρουψιά, η Σιταριά, το Σταυροδρόμι, το Σταυροδρόμι, το Σταυροσκιάδι, η Στρατίνιστα, το Τεριάχι, το Φαράγγι, η Χαραυγή, η Χρυσόδουλη, η Χρυσορράχη, και το Ωραιόκαστρο.

Γράψε κι εσύ για το Ψηλόκαστρο

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Ψηλόκαστρο και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό