Γαλήνη

Γαλήνη - Χάρτης

Η Γαλήνη (Τοπική Κοινότητα Μουζουρά - Δημοτική Ενότητα ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ), ανήκει στον δήμο ΧΑΝΙΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΧΑΝΙΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Γαλήνη”. Έδρα του δήμου είναι τα Χανιά και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Γαλήνη ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Μουζουρά, του πρώην Δήμου ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ του Νομού ΧΑΝΙΩΝ.

Η Γαλήνη έχει υψόμετρο 0 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,5875622879 και γεωγραφικό μήκος 24,0952463481. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Γαλήνη θα βρείτε εδώ.

Αντί για τη Γαλήνη ΧΑΝΙΩΝ, μήπως ψάχνετε για:

τη Γαλήνη ΝΑΞΟΥ του τοπ. διαμ. Γαλήνης, τη Γαλήνη ΠΡΕΒΕΖΑΣ του τοπ. διαμ. Παππαδατών, τη Γαλήνη ΛΑΣΙΘΙΟΥ του τοπ. διαμ. Σχινοκαψάλων, τη Γαλήνη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ του τοπ. διαμ. Όσσης, τη Γαλήνη ΛΑΡΙΣΑΣ του τοπ. διαμ. Γαλήνης, τη Γαλήνη ΕΒΡΟΥ του τοπ. διαμ. Κυπρίνος ή τη Γαλήνη ΡΟΔΟΠΗΣ του τοπ. διαμ. Ιάσμου;

Γενικές πληροφορίες για τη Γαλήνη

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΧΑΝΙΩΝ
Δήμος: 
ΧΑΝΙΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Μουζουρά
Επίσημη Ονομασία: 
η Γαλήνη
Έδρα Δήμου: 
Χανιά
Υψόμετρο: 
0
Κωδικός Οικισμού: 
7401020303
Γεωγραφικό Μήκος: 
24.0952463481
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.5875622879
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΧΑΝΙΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Μουζουρά

Γαλήνη ΧΑΝΙΩΝ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Μουζουρά, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΧΑΝΙΩΝ), ανήκουν:

η Αγιά, η Αγία Ζώνη, η Αγία Μαρίνα, οι Άγιοι Θεόδωροι (νησίδα), ο Άγιος Νικόλαος, το Αεροδρόμιο, η Ακρόπολη, οι Ανεμόμυλοι, τα Άπτερα, οι Αχλάδες, το Βαμβακόπουλο, το Βαρύπετρο, ο Γαλατάς, ο Γερολάκκος, ο Δαράτσος, η Δρακόνα, η Επισκοπή, ο Ζορνάδης, το Θέρισο, η Θυμιά, τα Καθιανά, ο Καλαθάς, το Καλάμι, το Καλόρρουμα, το Καμπάνι, οι Κάμποι, το Κάτω Μαράθι, το Κατωχώρι, τα Κοντόπουλα, ο Κουμαρές, τα Κουνουπιδιανά, το Κρύο Νερό, ο Κυρτωμάδος, ο Λούλος, ο Λυγιδές, το Μαδαρό, η Μαλάξα, το Μαράθι, ο Μαρμαράς, η Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, η Μονή Κυρίας των Αγγέλων Αγίου Ιωάν.Ερ/του Γουβερνέτου, ο Μουζουράς, οι Μουρνιές, τα Μυλωνιανά, ο Νεροκούρος, η Όαση, ο Παζινός, η Παναγιά, τα Περιβόλια, το Πιθάρι, το Πλατάνι, η Πλατυβόλα, τα Ποτιστήρια, η Σούδα, η Σούδα (νησίδα), τα Σπηλιάρια, ο Σταλός, ο Σταυρός, οι Στέρνες, η Τσακίστρα, τα Τσικαλαριά, τα Χανιά, τα Χωραφάκια, και το Χωρδάκι.

Γράψε κι εσύ για τη Γαλήνη

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τη Γαλήνη και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό