Αγιά

Αγιά - Χάρτης

Η Αγιά (Τοπική Κοινότητα Αγιάς - Δημοτική Ενότητα ΘΕΡΙΣΟΥ), ανήκει στον δήμο ΧΑΝΙΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΧΑΝΙΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Αγιά”. Έδρα του δήμου είναι τα Χανιά και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Αγιά ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγιάς, του πρώην Δήμου ΘΕΡΙΣΟΥ του Νομού ΧΑΝΙΩΝ.

Η Αγιά έχει υψόμετρο 50 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,470654155 και γεωγραφικό μήκος 23,9297330601. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Αγιά θα βρείτε εδώ.

Αντί για την Αγιά ΧΑΝΙΩΝ, μήπως ψάχνετε για:

την Αγιά ΝΑΞΟΥ του τοπ. διαμ. Κορωνίδος, την Αγιά ΠΡΕΒΕΖΑΣ του τοπ. διαμ. Αγιάς, την Αγιά ΡΕΘΥΜΝΟΥ του τοπ. διαμ. Αγιάς ή την Αγιά ΛΑΡΙΣΑΣ του τοπ. διαμ. Αγιάς;

Γενικές πληροφορίες για την Αγιά

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΧΑΝΙΩΝ
Δήμος: 
ΧΑΝΙΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΘΕΡΙΣΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αγιάς
Επίσημη Ονομασία: 
η Αγιά
Έδρα Δήμου: 
Χανιά
Υψόμετρο: 
50
Κωδικός Οικισμού: 
7401040201
Γεωγραφικό Μήκος: 
23.9297330601
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.4706541550
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΧΑΝΙΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΘΕΡΙΣΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αγιάς

Αγιά ΧΑΝΙΩΝ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Αγιάς, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΘΕΡΙΣΟΥ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΧΑΝΙΩΝ), ανήκουν:

η Αγία Ζώνη, η Αγία Μαρίνα, οι Άγιοι Θεόδωροι (νησίδα), ο Άγιος Νικόλαος, το Αεροδρόμιο, η Ακρόπολη, οι Ανεμόμυλοι, τα Άπτερα, οι Αχλάδες, το Βαμβακόπουλο, το Βαρύπετρο, ο Γαλατάς, η Γαλήνη, ο Γερολάκκος, ο Δαράτσος, η Δρακόνα, η Επισκοπή, ο Ζορνάδης, το Θέρισο, η Θυμιά, τα Καθιανά, ο Καλαθάς, το Καλάμι, το Καλόρρουμα, το Καμπάνι, οι Κάμποι, το Κάτω Μαράθι, το Κατωχώρι, τα Κοντόπουλα, ο Κουμαρές, τα Κουνουπιδιανά, το Κρύο Νερό, ο Κυρτωμάδος, ο Λούλος, ο Λυγιδές, το Μαδαρό, η Μαλάξα, το Μαράθι, ο Μαρμαράς, η Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, η Μονή Κυρίας των Αγγέλων Αγίου Ιωάν.Ερ/του Γουβερνέτου, ο Μουζουράς, οι Μουρνιές, τα Μυλωνιανά, ο Νεροκούρος, η Όαση, ο Παζινός, η Παναγιά, τα Περιβόλια, το Πιθάρι, το Πλατάνι, η Πλατυβόλα, τα Ποτιστήρια, η Σούδα, η Σούδα (νησίδα), τα Σπηλιάρια, ο Σταλός, ο Σταυρός, οι Στέρνες, η Τσακίστρα, τα Τσικαλαριά, τα Χανιά, τα Χωραφάκια, και το Χωρδάκι.

Γράψε κι εσύ για την Αγιά

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Αγιά και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό