Μυλωνιανά

Μυλωνιανά - Χάρτης

Τα Μυλωνιανά (Τοπική Κοινότητα Βαρύπετρου - Δημοτική Ενότητα ΘΕΡΙΣΟΥ), ανήκουν στον δήμο ΧΑΝΙΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΧΑΝΙΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “τα Μυλωνιανά”. Έδρα του δήμου είναι τα Χανιά και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, τα Μυλωνιανά ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Βαρύπετρου, του πρώην Δήμου ΘΕΡΙΣΟΥ του Νομού ΧΑΝΙΩΝ.

Τα Μυλωνιανά έχουν υψόμετρο 87 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,464023123 και γεωγραφικό μήκος 23,9479864232. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στα Μυλωνιανά θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για τα Μυλωνιανά

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΧΑΝΙΩΝ
Δήμος: 
ΧΑΝΙΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΘΕΡΙΣΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Βαρύπετρου
Επίσημη Ονομασία: 
τα Μυλωνιανά
Έδρα Δήμου: 
Χανιά
Υψόμετρο: 
87
Κωδικός Οικισμού: 
7401040304
Γεωγραφικό Μήκος: 
23.9479864232
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.4640231230
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΧΑΝΙΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΘΕΡΙΣΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Βαρύπετρου

Μυλωνιανά ΧΑΝΙΩΝ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Βαρύπετρου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΘΕΡΙΣΟΥ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΧΑΝΙΩΝ), ανήκουν:

η Αγιά, η Αγία Ζώνη, η Αγία Μαρίνα, οι Άγιοι Θεόδωροι (νησίδα), ο Άγιος Νικόλαος, το Αεροδρόμιο, η Ακρόπολη, οι Ανεμόμυλοι, τα Άπτερα, οι Αχλάδες, το Βαμβακόπουλο, το Βαρύπετρο, ο Γαλατάς, η Γαλήνη, ο Γερολάκκος, ο Δαράτσος, η Δρακόνα, η Επισκοπή, ο Ζορνάδης, το Θέρισο, η Θυμιά, τα Καθιανά, ο Καλαθάς, το Καλάμι, το Καλόρρουμα, το Καμπάνι, οι Κάμποι, το Κάτω Μαράθι, το Κατωχώρι, τα Κοντόπουλα, ο Κουμαρές, τα Κουνουπιδιανά, το Κρύο Νερό, ο Κυρτωμάδος, ο Λούλος, ο Λυγιδές, το Μαδαρό, η Μαλάξα, το Μαράθι, ο Μαρμαράς, η Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, η Μονή Κυρίας των Αγγέλων Αγίου Ιωάν.Ερ/του Γουβερνέτου, ο Μουζουράς, οι Μουρνιές, ο Νεροκούρος, η Όαση, ο Παζινός, η Παναγιά, τα Περιβόλια, το Πιθάρι, το Πλατάνι, η Πλατυβόλα, τα Ποτιστήρια, η Σούδα, η Σούδα (νησίδα), τα Σπηλιάρια, ο Σταλός, ο Σταυρός, οι Στέρνες, η Τσακίστρα, τα Τσικαλαριά, τα Χανιά, τα Χωραφάκια, και το Χωρδάκι.

Γράψε κι εσύ για τα Μυλωνιανά

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τα Μυλωνιανά και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό