Γαλατάς

Γαλατάς - Χάρτης

Ο Γαλατάς (Δημοτική Κοινότητα Γαλατά - Δημοτική Ενότητα ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ), ανήκει στον δήμο ΧΑΝΙΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΧΑΝΙΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Γαλατάς”. Έδρα του δήμου είναι τα Χανιά και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Γαλατάς ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Γαλατά, του πρώην Δήμου ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ (ΓΑΛΑΤΑ) του Νομού ΧΑΝΙΩΝ.

Ο Γαλατάς έχει υψόμετρο 86 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,496441032 και γεωγραφικό μήκος 23,9612814664. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Γαλατά θα βρείτε εδώ.

Αντί για τον Γαλατά ΧΑΝΙΩΝ, μήπως ψάχνετε για:

τον Γαλατά ΝΗΣΩΝ του τοπ. διαμ. Γαλατά, τον Γαλατά ΠΡΕΒΕΖΑΣ του τοπ. διαμ. Γαλατά, τον Γαλατά ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ του τοπ. διαμ. Βόνης, τον Γαλατά ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ του τοπ. διαμ. Γαλατά, τον Γαλατά ΑΡΚΑΔΙΑΣ του τοπ. διαμ. Περδικονερίου ή τον Γαλατά ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Γαλατά;

Γενικές πληροφορίες για τον Γαλατά

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΧΑΝΙΩΝ
Δήμος: 
ΧΑΝΙΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Δημοτική Κοινότητα Γαλατά
Επίσημη Ονομασία: 
ο Γαλατάς
Έδρα Δήμου: 
Χανιά
Υψόμετρο: 
86
Κωδικός Οικισμού: 
7401060301
Γεωγραφικό Μήκος: 
23.9612814664
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.4964410320
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΧΑΝΙΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ (ΓΑΛΑΤΑ)
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Γαλατά

Γαλατάς ΧΑΝΙΩΝ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΧΑΝΙΩΝ), ανήκουν:

η Αγιά, η Αγία Ζώνη, η Αγία Μαρίνα, οι Άγιοι Θεόδωροι (νησίδα), ο Άγιος Νικόλαος, το Αεροδρόμιο, η Ακρόπολη, οι Ανεμόμυλοι, τα Άπτερα, οι Αχλάδες, το Βαμβακόπουλο, το Βαρύπετρο, η Γαλήνη, ο Γερολάκκος, ο Δαράτσος, η Δρακόνα, η Επισκοπή, ο Ζορνάδης, το Θέρισο, η Θυμιά, τα Καθιανά, ο Καλαθάς, το Καλάμι, το Καλόρρουμα, το Καμπάνι, οι Κάμποι, το Κάτω Μαράθι, το Κατωχώρι, τα Κοντόπουλα, ο Κουμαρές, τα Κουνουπιδιανά, το Κρύο Νερό, ο Κυρτωμάδος, ο Λούλος, ο Λυγιδές, το Μαδαρό, η Μαλάξα, το Μαράθι, ο Μαρμαράς, η Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, η Μονή Κυρίας των Αγγέλων Αγίου Ιωάν.Ερ/του Γουβερνέτου, ο Μουζουράς, οι Μουρνιές, τα Μυλωνιανά, ο Νεροκούρος, η Όαση, ο Παζινός, η Παναγιά, τα Περιβόλια, το Πιθάρι, το Πλατάνι, η Πλατυβόλα, τα Ποτιστήρια, η Σούδα, η Σούδα (νησίδα), τα Σπηλιάρια, ο Σταλός, ο Σταυρός, οι Στέρνες, η Τσακίστρα, τα Τσικαλαριά, τα Χανιά, τα Χωραφάκια, και το Χωρδάκι.

Γράψε κι εσύ για τον Γαλατά

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Γαλατά και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό