Κάμποι

Κάμποι - Χάρτης

Οι Κάμποι (Τοπική Κοινότητα Κάμπων - Δημοτική Ενότητα ΚΕΡΑΜΙΩΝ), ανήκουν στον δήμο ΧΑΝΙΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΧΑΝΙΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “οι Κάμποι”. Έδρα του δήμου είναι τα Χανιά και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, οι Κάμποι ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Κάμπων, του πρώην Δήμου ΚΕΡΑΜΙΩΝ του Νομού ΧΑΝΙΩΝ.

Οι Κάμποι έχουν υψόμετρο 559 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,4149476962 και γεωγραφικό μήκος 24,0688248916. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στους Κάμπους θα βρείτε εδώ.

Φωτογραφίες επισκεπτών για τους Κάμπους

  • απο αριστερά αντώνης ποντικάκης & μιχάλης λεφάκης και αλλοι

Οι χρήστες έγραψαν για τους Κάμπους:

δυο  χαρακτιριστικές φωτογραφίες της αντριάς και λεβεντιάς αυτου του τόπου (στην φωτο νικολάος αθουσάκης) στην δεύτερη φωτο απο αριστερά αντώνης ποντικάκης, μιχάλης λεφάκης κι άλλοι

Γενικές πληροφορίες για τους Κάμπους

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΧΑΝΙΩΝ
Δήμος: 
ΧΑΝΙΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΚΕΡΑΜΙΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Κάμπων
Επίσημη Ονομασία: 
οι Κάμποι
Έδρα Δήμου: 
Χανιά
Υψόμετρο: 
559
Κωδικός Οικισμού: 
7401050301
Γεωγραφικό Μήκος: 
24.0688248916
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.4149476962
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΧΑΝΙΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΕΡΑΜΙΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Κάμπων

Κάμποι ΧΑΝΙΩΝ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Κάμπων, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΚΕΡΑΜΙΩΝ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΧΑΝΙΩΝ), ανήκουν:

η Αγιά, η Αγία Ζώνη, η Αγία Μαρίνα, οι Άγιοι Θεόδωροι (νησίδα), ο Άγιος Νικόλαος, το Αεροδρόμιο, η Ακρόπολη, οι Ανεμόμυλοι, τα Άπτερα, οι Αχλάδες, το Βαμβακόπουλο, το Βαρύπετρο, ο Γαλατάς, η Γαλήνη, ο Γερολάκκος, ο Δαράτσος, η Δρακόνα, η Επισκοπή, ο Ζορνάδης, το Θέρισο, η Θυμιά, τα Καθιανά, ο Καλαθάς, το Καλάμι, το Καλόρρουμα, το Καμπάνι, το Κάτω Μαράθι, το Κατωχώρι, τα Κοντόπουλα, ο Κουμαρές, τα Κουνουπιδιανά, το Κρύο Νερό, ο Κυρτωμάδος, ο Λούλος, ο Λυγιδές, το Μαδαρό, η Μαλάξα, το Μαράθι, ο Μαρμαράς, η Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, η Μονή Κυρίας των Αγγέλων Αγίου Ιωάν.Ερ/του Γουβερνέτου, ο Μουζουράς, οι Μουρνιές, τα Μυλωνιανά, ο Νεροκούρος, η Όαση, ο Παζινός, η Παναγιά, τα Περιβόλια, το Πιθάρι, το Πλατάνι, η Πλατυβόλα, τα Ποτιστήρια, η Σούδα, η Σούδα (νησίδα), τα Σπηλιάρια, ο Σταλός, ο Σταυρός, οι Στέρνες, η Τσακίστρα, τα Τσικαλαριά, τα Χανιά, τα Χωραφάκια, και το Χωρδάκι.

Γράψε κι εσύ για τους Κάμπους

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τους Κάμπους και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Χρήστες που έχουν συμβάλλει στη σελίδα Κάμποι

Τσουβαλάς Κωνσταντίνος

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό