Πεύκος

Πεύκος - Χάρτης

Ο Πεύκος (Τοπική Κοινότητα Μεσούντας - Δημοτική Ενότητα ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ), ανήκει στον δήμο ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΤΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Πεύκος”. Έδρα του δήμου είναι το Βουργαρέλι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Πεύκος ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Μεσούντος, του πρώην Δήμου ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ του Νομού ΑΡΤΗΣ.

Ο Πεύκος έχει υψόμετρο 629 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,3438680614 και γεωγραφικό μήκος 21,3282879669. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Πεύκο θα βρείτε εδώ.

Αντί για τον Πεύκο ΑΡΤΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

τον Πεύκο ΕΥΒΟΙΑΣ του τοπ. διαμ. Σκύρου, τον Πεύκο ΣΑΜΟΥ του τοπ. διαμ. Σκουραιίκων, τον Πεύκο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ του τοπ. διαμ. Πεύκου ή τον Πεύκο ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ του τοπ. διαμ. Νεστορίου;

Γενικές πληροφορίες για τον Πεύκο

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Ηπείρου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΡΤΑΣ
Δήμος: 
ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Μεσούντας
Επίσημη Ονομασία: 
ο Πεύκος
Έδρα Δήμου: 
Βουργαρέλι
Υψόμετρο: 
629
Κωδικός Οικισμού: 
1903011004
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.3282879669
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.3438680614
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Ήπειρος
Νομός: 
ΑΡΤΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Μεσούντος

Πεύκος ΑΡΤΗΣ, Ήπειρος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Μεσούντας, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ), ανήκουν:

τα Αγγελαίικα, ο Άγιος Γεώργιος (του Δ.Δ. Κάτω Αθαμανίου), ο Άγιος Γεώργιος (του Δ.Δ. Κυψέλης), ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Μηνάς, ο Άγιος Στέφανος, ο Άγιος Χαράλαμπος, το Αθαμάνιο, τα Αμπέλια (του Δ.Δ. Αθαμανίου), τα Αμπέλια (του Δ.Δ. Παλαιοκατούνου), ο Ανδρεάς, η Ανεμορράχη, η Αριά, ο Βαθύκαμπος, το Βουργαρέλι, το Γιαννίτσι, η Γωνιά, η Δαφνούλα, το Δίστρατο, η Δροσιά, ο Ζάλος, τα Θανάσια, η Καλλονή, ο Κάμπος, η Καρυά, η Κάτω Καλεντίνη, η Κάτω Χώρα, τα Κάψαλα, το Κεντρικό, το Κεράνι, η Κορακάδα, το Κουβέλι, το Κρυονέρι, η Κυψέλη, τα Λαγκάδια, η Λογαρού, η Λούτσα, η Μεσούντα, η Μητσορούβα, η Μονή Ευαγγελιστρίας, η Νεβρόπολη, η Ομαλή, το Παλαιοκάτουνο, το Παλαιοχώρι (του Δ.Δ. Αθαμανίου), το Παλαιοχώρι (του Δ.Δ. Βουργαρελίου), η Παναγία, η Πέρα Νεβρόπολη, το Πετράλωνο, η Πηγή, ο Πλάτανος, η Ποταμιά, η Ρουπακιά, η Σκαλούλα, οι Σκιαδάδες, το Στενό, η Ταύλα, το Τελήσι (του Δ.Δ. Αθαμανίου), το Τελήσι (του Δ.Δ. Τετρακώμου), τα Τερπνά, το Τετράκωμο, η Τζαπάδα, το Τραπεζάκι, η Φτέρη, και τα Φωταίικα.

Στον ίδιο δήμο (ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ), ανήκουν:

τα Αγγελαίικα, ο Άγιος Γεώργιος (του Δ.Δ. Κάτω Αθαμανίου), ο Άγιος Γεώργιος (του Δ.Δ. Κυψέλης), ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Μηνάς, ο Άγιος Στέφανος, ο Άγιος Χαράλαμπος, τα Άγναντα, το Αθαμάνιο, τα Αμπέλια (του Δ.Δ. Αθαμανίου), τα Αμπέλια (του Δ.Δ. Παλαιοκατούνου), ο Ανδρεάς, η Ανεμορράχη, το Άνω Γραικικό, η Αριά, η Άρτισσα, ο Βαθύκαμπος, το Βατάτσι, τα Βλάγκαδα, το Βουργαρέλι, η Γεροβρύση, το Γιαννίτσι, τα Γουριανά, η Γραβιά, η Γωνιά, η Δαφνούλα, το Δίστρατο, η Δροσιά, το Ελαφοπήδημα, ο Ζάλος, τα Θανάσια, τα Θεοδώριανα, η Καλλονή, ο Κάμπος, η Καρυά, ο Καταρράκτης, το Καταφύγιο, το Κάτω Γραικικό, η Κάτω Καλεντίνη, η Κάτω Χώρα, τα Κάψαλα, το Κεντρικό, το Κεράνι, τα Κονάκια, η Κορακάδα, το Κουβέλι, τα Κουκκούλια, το Κρυονέρι, η Κρυοπηγή, οι Κτιστάδες, η Κυψέλη, τα Λαγκάδια, τα Λεπιανά, το Λιβάδι, η Λογαρού, η Λούτσα, ο Μακρύκαμπος, οι Μελισσουργοί, η Μεσούντα, η Μηλιά, η Μητσορούβα, η Μικροσπηλιά, η Μονή Ευαγγελιστρίας, η Νεβρόπολη, η Ντάρα, το Ξηρικό, η Ομαλή, το Παλαιοκάτουνο, το Παλαιοχώρι, το Παλαιοχώρι (του Δ.Δ. Αθαμανίου), το Παλαιοχώρι (του Δ.Δ. Βουργαρελίου), η Παναγία, η Πέρα Νεβρόπολη, το Πετράλωνο, η Πηγή, ο Πλάτανος, η Ποταμιά, η Ράμια, η Ρουπακιά, ο Ρωμανός, η Σγάρα, το Σέλι, η Σκαλούλα, το Σκαρπάρι, οι Σκιαδάδες, το Στενό, η Ταύλα, το Τελήσι (του Δ.Δ. Αθαμανίου), το Τελήσι (του Δ.Δ. Τετρακώμου), τα Τερπνά, το Τετράκωμο, η Τζαπάδα, το Τραπεζάκι, τα Φράστα, η Φτέρη, και τα Φωταίικα.

Γράψε κι εσύ για τον Πεύκο

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Πεύκο και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό