Ροεινό

Ροεινό - Χάρτης

Το Ροεινό (Τοπική Κοινότητα Ροεινού - Δημοτική Ενότητα ΦΑΛΑΝΘΟΥ), ανήκει στον δήμο ΤΡΙΠΟΛΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΚΑΔΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Ροεινόν”. Έδρα του δήμου είναι η Τρίπολη και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Ροεινό ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Ροεινού, του πρώην Δήμου ΦΑΛΑΝΘΟΥ του Νομού ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Το Ροεινό έχει υψόμετρο 1097 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,5752968824 και γεωγραφικό μήκος 22,2839804035. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Ροεινό θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για το Ροεινό

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Πελοποννήσου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Δήμος: 
ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΦΑΛΑΝΘΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Ροεινού
Επίσημη Ονομασία: 
το Ροεινόν
Έδρα Δήμου: 
Τρίπολη
Υψόμετρο: 
1 097
Κωδικός Οικισμού: 
4001080501
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.2839804035
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.5752968824
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΦΑΛΑΝΘΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Ροεινού

Ροεινό ΑΡΚΑΔΙΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΦΑΛΑΝΘΟΥ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΤΡΙΠΟΛΗΣ), ανήκουν:

η Αγία Βαρβάρα, ο Άγιος Βασίλειος, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Σώστης, τα Αγιωργίτικα, η Αγριακόνα, το Αθήναιο, η Άκρα, η Αλέα, το Αλεποχώρι, η Αλωνίσταινα, το Αμπελάκι, οι Αραχαμίτες, το Αρτεμίσιο, η Ασέα, το Αχούρι, το Βαλτέτσι, η Βλαχέρνα, η Βλαχοκερασιά, το Βουνό, τα Βούρβουρα, ο Βουτούχος, η Γαρέα, τα Γιοκαραίικα, η Δαβιά, ο Δάρας, η Δάφνη, το Δεμίρι, το Διακόπιο, ο Δόριζας, το Ελαιοχώρι, η Επισκοπή, το Εύανδρο, το Ζευγολατειό, ο Θάνας, οι Καλτεζές, το Καμάρι, ο Κάνδαλος, η Κανδήλα, ο Καρδαράς, η Κάτω Ασέα, η Κάτω Δαβιά, ο Κάψας, η Κερασιά, η Κερασίτσα, ο Κεραστάρης, οι Κολλίνες, τα Κουβέλια, η Κώμη, η Λαγκάδα, το Λεβίδι, ο Λιανός, τα Λιθοβούνια, η Λίμνη, ο Λουκάς, η Μαγούλα, το Μαίναλο, η Μάκρη, ο Μάναρης, η Μανθυρέα, ο Μανιάτης, τα Μανταίικα, η Μαρμαριά, το Μαυρίκι, ο Μαυρογιάννης, το Μερκοβούνι, η Μηλέα, η Μηλιά, η Μηλιά Τριπόλεως, η Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών, η Μονή Βαρσών, η Μονή Γοργοεπηκόου, η Μονή Επάνω Χρέπας, η Μονή Κανδήλας, τα Μπουζαναίικα, ο Νέος Καρδαράς, το Νεοχώρι, η Νεστάνη, ο Ορχομενός, ο Παλαιόπυργος, η Παλαιοχούνη, το Παλλάντιο, η Παναγίτσα, ο Πάπαρης, το Παρθένι, το Παρόρι, το Πέλαγος, το Περθώρι, ο Περπατάρης, τα Πηγαδάκια, η Πιάνα, ο Πικέρνης, οι Ρίζες, ο Ρούσσης, ο Σάγκας, το Σανατόριο Μάκρης, η Σιλίμνα, οι Σιμιάδες, η Σκοπή, το Στάδιο, το Στενό, ο Στρίγκος, ο Τζίβας, η Τρίπολη, ο Τσελεπάκος, τα Χάνια, το Χρυσοβίτσι, η Χωτούσσα, και η Ψηλή Βρύση.

Γράψε κι εσύ για το Ροεινό

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Ροεινό και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό