Αγία Σωτήρα

Αγία Σωτήρα - Χάρτης

Η Αγία Σωτήρα (Τοπική Κοινότητα Αγίας Σωτήρας - Δημοτική Ενότητα ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ), ανήκει στον δήμο ΒΟΪΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΟΖΑΝΗΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Αγία Σωτήρα”. Έδρα του δήμου είναι η Σιάτιστα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Αγία Σωτήρα ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγίας Σωτήρας, της πρώην Κοινότητας ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ του Νομού ΚΟΖΑΝΗΣ.

Η Αγία Σωτήρα έχει υψόμετρο 890 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,2001366968 και γεωγραφικό μήκος 21,1852254256. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Αγία Σωτήρα θα βρείτε εδώ.

Αντί για την Αγία Σωτήρα ΚΟΖΑΝΗΣ, μήπως ψάχνετε για:

την Αγία Σωτήρα ΒΟΙΩΤΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αντικύρας, την Αγία Σωτήρα ΝΗΣΩΝ του τοπ. διαμ. Γαλατά, την Αγία Σωτήρα ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ του τοπ. διαμ. Πισίων ή την Αγία Σωτήρα ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Πανιπερίου;

Γενικές πληροφορίες για την Αγία Σωτήρα

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Δήμος: 
ΒΟΪΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αγίας Σωτήρας
Επίσημη Ονομασία: 
η Αγία Σωτήρα
Έδρα Δήμου: 
Σιάτιστα
Υψόμετρο: 
890
Κωδικός Οικισμού: 
1402030201
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.1852254256
Γεωγραφικό Πλάτος : 
40.2001366968
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Μακεδονία
Νομός: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αγίας Σωτήρας

Αγία Σωτήρα ΚΟΖΑΝΗΣ, Μακεδονία. Θέση στο χάρτη.

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΒΟΪΟΥ), ανήκουν:

το Αγίασμα, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άγιος Θεόδωρος, το Αηδονοχώρι, ο Αλιάκμονας, η Ανθούσα, το Ανθοχώρι, το Αξιόκαστρο, η Απιδέα, η Ασπρούλα, ο Αυγερινός, η Αχλαδιά, η Βελανιδιά, η Βουχωρίνα, η Βροντή, ο Βυθός, η Γαλατινή, η Γλυκοκερασιά, η Δαμασκηνιά, το Δαφνερό, η Δάφνη, το Δίλοφο, το Διχείμαρρο, η Δραγασιά, το Δρυόβουνο, η Εράτυρα, η Ζώνη, το Καλλιστράτι, το Καλονέρι, η Κλεισώρεια, το Κλήμα, το Κοιλάδι, η Κορυφή, το Κριμήνι, το Κρυονέρι, το Λευκάδι, η Λεύκη, η Λευκοθέα, οι Λικνάδες, η Λούβρη, το Λουκόμι, το Μελιδόνι, ο Μεσόλογγος, το Μικρόκαστρο, η Μολόχα, η Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου, η Μόρφη, τα Νάματα, η Νεάπολη, η Ομαλή, το Παλαιόκαστρο, η Παναγία, η Παναρέτη, το Παρόχθιο, ο Πελεκάνος, ο Πεντάλοφος, η Πεπονιά, η Περιστέρα, η Πλακίδα, η Πλατανιά, το Πολυκάστανο, το Πολύλακκο, το Πυλωρί, το Ροδοχώρι, το Ρόκαστρο, το Σήμαντρο, η Σιάτιστα, το Σισάνι, το Σκαλοχώρι, το Σταυροδρόμι, η Στέρνα, η Τραπεζίτσα, η Τριάδα, το Τσοτύλι, το Φυτώκι, το Χειμερινό, ο Χορηγός, και η Χρυσαυγή.

Γράψε κι εσύ για την Αγία Σωτήρα

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Αγία Σωτήρα και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό