Πεντάλοφος

Πεντάλοφος - Χάρτης

Ο Πεντάλοφος (Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου - Δημοτική Ενότητα ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ), ανήκει στον δήμο ΒΟΪΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΟΖΑΝΗΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Πεντάλοφος”. Έδρα του δήμου είναι η Σιάτιστα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Πεντάλοφος ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Πενταλόφου, της πρώην Κοινότητας ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ του Νομού ΚΟΖΑΝΗΣ.

Ο Πεντάλοφος έχει υψόμετρο 1018 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,1931265458 και γεωγραφικό μήκος 21,1404744054. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Πεντάλοφο θα βρείτε εδώ.

Αντί για τον Πεντάλοφο ΚΟΖΑΝΗΣ, μήπως ψάχνετε για:

τον Πεντάλοφο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ του τοπ. διαμ. Πενταλόφου, το Πεντάλοφο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Πενταλόφου ή τον Πεντάλοφο ΕΒΡΟΥ του τοπ. διαμ. Πενταλόφου;

Γενικές πληροφορίες για τον Πεντάλοφο

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Δήμος: 
ΒΟΪΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου
Επίσημη Ονομασία: 
ο Πεντάλοφος
Έδρα Δήμου: 
Σιάτιστα
Υψόμετρο: 
1 018
Κωδικός Οικισμού: 
1402030101
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.1404744054
Γεωγραφικό Πλάτος : 
40.1931265458
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Μακεδονία
Νομός: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Πενταλόφου

Πεντάλοφος ΚΟΖΑΝΗΣ, Μακεδονία. Θέση στο χάρτη.

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΒΟΪΟΥ), ανήκουν:

η Αγία Σωτήρα, το Αγίασμα, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άγιος Θεόδωρος, το Αηδονοχώρι, ο Αλιάκμονας, η Ανθούσα, το Ανθοχώρι, το Αξιόκαστρο, η Απιδέα, η Ασπρούλα, ο Αυγερινός, η Αχλαδιά, η Βελανιδιά, η Βουχωρίνα, η Βροντή, ο Βυθός, η Γαλατινή, η Γλυκοκερασιά, η Δαμασκηνιά, το Δαφνερό, η Δάφνη, το Δίλοφο, το Διχείμαρρο, η Δραγασιά, το Δρυόβουνο, η Εράτυρα, η Ζώνη, το Καλλιστράτι, το Καλονέρι, η Κλεισώρεια, το Κλήμα, το Κοιλάδι, η Κορυφή, το Κριμήνι, το Κρυονέρι, το Λευκάδι, η Λεύκη, η Λευκοθέα, οι Λικνάδες, η Λούβρη, το Λουκόμι, το Μελιδόνι, ο Μεσόλογγος, το Μικρόκαστρο, η Μολόχα, η Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου, η Μόρφη, τα Νάματα, η Νεάπολη, η Ομαλή, το Παλαιόκαστρο, η Παναγία, η Παναρέτη, το Παρόχθιο, ο Πελεκάνος, η Πεπονιά, η Περιστέρα, η Πλακίδα, η Πλατανιά, το Πολυκάστανο, το Πολύλακκο, το Πυλωρί, το Ροδοχώρι, το Ρόκαστρο, το Σήμαντρο, η Σιάτιστα, το Σισάνι, το Σκαλοχώρι, το Σταυροδρόμι, η Στέρνα, η Τραπεζίτσα, η Τριάδα, το Τσοτύλι, το Φυτώκι, το Χειμερινό, ο Χορηγός, και η Χρυσαυγή.

Γράψε κι εσύ για τον Πεντάλοφο

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Πεντάλοφο και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό