Λευκάδι

Λευκάδι - Χάρτης

Βίνιανη, Βίνια

Το Λευκάδι (Τοπική Κοινότητα Βροντής - Δημοτική Ενότητα ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ), ανήκει στον δήμο ΒΟΪΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΟΖΑΝΗΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Λευκάδιον”. Έδρα του δήμου είναι η Σιάτιστα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Λευκάδι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Βροντής, του πρώην Δήμου ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ του Νομού ΚΟΖΑΝΗΣ.

Το Λευκάδι έχει υψόμετρο 851 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,2994843781 και γεωγραφικό μήκος 21,2786004974. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Λευκάδι θα βρείτε εδώ.

Φωτογραφίες επισκεπτών για το Λευκάδι

Οι χρήστες έγραψαν για το Λευκάδι:

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται κάθε τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου το ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΒΙΝΙΑΣ.
Κάθε ένας λοιπόν που έχει σχέση με το Λευκάδι (Βίνια) και το επιθυμεί μπορεί να παραβρεθεί σ' αυτό το Αντάμωμα κάθε χρόνο στο κέντρο του χωριού (Πουχρένγκ)

Σύνδεσμοι (links) επισκεπτών για το Λευκάδι

Γενικές πληροφορίες για το Λευκάδι

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Δήμος: 
ΒΟΪΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Βροντής
Επίσημη Ονομασία: 
το Λευκάδιον
Έδρα Δήμου: 
Σιάτιστα
Υψόμετρο: 
851
Κωδικός Οικισμού: 
1402050803
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.2786004974
Γεωγραφικό Πλάτος : 
40.2994843781
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Μακεδονία
Νομός: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Βροντής

Λευκάδι ΚΟΖΑΝΗΣ, Μακεδονία. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Βροντής, ανήκουν και οι οικισμοί:

η Απιδέα και η Βροντή.

Στον ίδιο δήμο (ΒΟΪΟΥ), ανήκουν:

η Αγία Σωτήρα, το Αγίασμα, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άγιος Θεόδωρος, το Αηδονοχώρι, ο Αλιάκμονας, η Ανθούσα, το Ανθοχώρι, το Αξιόκαστρο, η Απιδέα, η Ασπρούλα, ο Αυγερινός, η Αχλαδιά, η Βελανιδιά, η Βουχωρίνα, η Βροντή, ο Βυθός, η Γαλατινή, η Γλυκοκερασιά, η Δαμασκηνιά, το Δαφνερό, η Δάφνη, το Δίλοφο, το Διχείμαρρο, η Δραγασιά, το Δρυόβουνο, η Εράτυρα, η Ζώνη, το Καλλιστράτι, το Καλονέρι, η Κλεισώρεια, το Κλήμα, το Κοιλάδι, η Κορυφή, το Κριμήνι, το Κρυονέρι, η Λεύκη, η Λευκοθέα, οι Λικνάδες, η Λούβρη, το Λουκόμι, το Μελιδόνι, ο Μεσόλογγος, το Μικρόκαστρο, η Μολόχα, η Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου, η Μόρφη, τα Νάματα, η Νεάπολη, η Ομαλή, το Παλαιόκαστρο, η Παναγία, η Παναρέτη, το Παρόχθιο, ο Πελεκάνος, ο Πεντάλοφος, η Πεπονιά, η Περιστέρα, η Πλακίδα, η Πλατανιά, το Πολυκάστανο, το Πολύλακκο, το Πυλωρί, το Ροδοχώρι, το Ρόκαστρο, το Σήμαντρο, η Σιάτιστα, το Σισάνι, το Σκαλοχώρι, το Σταυροδρόμι, η Στέρνα, η Τραπεζίτσα, η Τριάδα, το Τσοτύλι, το Φυτώκι, το Χειμερινό, ο Χορηγός, και η Χρυσαυγή.

Γράψε κι εσύ για το Λευκάδι

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Λευκάδι και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Χρήστες που έχουν συμβάλλει στη σελίδα Λευκάδι

e-teo, admin

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό