Αηδονοχώρι

Αηδονοχώρι - Χάρτης

Το Αηδονοχώρι (Τοπική Κοινότητα Αηδονοχωρίου - Δημοτική Ενότητα ΝΕΑΠΟΛΗΣ), ανήκει στον δήμο ΒΟΪΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΟΖΑΝΗΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Αηδονοχώριον”. Έδρα του δήμου είναι η Σιάτιστα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Αηδονοχώρι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αηδονοχωρίου, του πρώην Δήμου ΝΕΑΠΟΛΗΣ του Νομού ΚΟΖΑΝΗΣ.

Το Αηδονοχώρι έχει υψόμετρο 744 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,3084184198 και γεωγραφικό μήκος 21,3571667781. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Αηδονοχώρι θα βρείτε εδώ.

Αντί για το Αηδονοχώρι ΚΟΖΑΝΗΣ, μήπως ψάχνετε για:

το Αηδονοχώρι ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του τοπ. διαμ. Αηδονοχωρίου, το Αηδονοχώρι ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ του τοπ. διαμ. Αηδονοχωρίου, το Αηδονοχώρι ΣΕΡΡΩΝ του τοπ. διαμ. Αηδονοχωρίου ή το Αηδονοχώρι ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ του τοπ. διαμ. Αηδονοχωρίου;

Γενικές πληροφορίες για το Αηδονοχώρι

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Δήμος: 
ΒΟΪΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αηδονοχωρίου
Επίσημη Ονομασία: 
το Αηδονοχώριον
Έδρα Δήμου: 
Σιάτιστα
Υψόμετρο: 
744
Κωδικός Οικισμού: 
1402010201
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.3571667781
Γεωγραφικό Πλάτος : 
40.3084184198
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Μακεδονία
Νομός: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αηδονοχωρίου

Αηδονοχώρι ΚΟΖΑΝΗΣ, Μακεδονία. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Αηδονοχωρίου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΒΟΪΟΥ), ανήκουν:

η Αγία Σωτήρα, το Αγίασμα, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άγιος Θεόδωρος, ο Αλιάκμονας, η Ανθούσα, το Ανθοχώρι, το Αξιόκαστρο, η Απιδέα, η Ασπρούλα, ο Αυγερινός, η Αχλαδιά, η Βελανιδιά, η Βουχωρίνα, η Βροντή, ο Βυθός, η Γαλατινή, η Γλυκοκερασιά, η Δαμασκηνιά, το Δαφνερό, η Δάφνη, το Δίλοφο, το Διχείμαρρο, η Δραγασιά, το Δρυόβουνο, η Εράτυρα, η Ζώνη, το Καλλιστράτι, το Καλονέρι, η Κλεισώρεια, το Κλήμα, το Κοιλάδι, η Κορυφή, το Κριμήνι, το Κρυονέρι, το Λευκάδι, η Λεύκη, η Λευκοθέα, οι Λικνάδες, η Λούβρη, το Λουκόμι, το Μελιδόνι, ο Μεσόλογγος, το Μικρόκαστρο, η Μολόχα, η Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου, η Μόρφη, τα Νάματα, η Νεάπολη, η Ομαλή, το Παλαιόκαστρο, η Παναγία, η Παναρέτη, το Παρόχθιο, ο Πελεκάνος, ο Πεντάλοφος, η Πεπονιά, η Περιστέρα, η Πλακίδα, η Πλατανιά, το Πολυκάστανο, το Πολύλακκο, το Πυλωρί, το Ροδοχώρι, το Ρόκαστρο, το Σήμαντρο, η Σιάτιστα, το Σισάνι, το Σκαλοχώρι, το Σταυροδρόμι, η Στέρνα, η Τραπεζίτσα, η Τριάδα, το Τσοτύλι, το Φυτώκι, το Χειμερινό, ο Χορηγός, και η Χρυσαυγή.

Γράψε κι εσύ για το Αηδονοχώρι

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Αηδονοχώρι και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό