Νεάπολη

Νεάπολη - Χάρτης

Η Νεάπολη (Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης - Δημοτική Ενότητα ΝΕΑΠΟΛΗΣ), ανήκει στον δήμο ΒΟΪΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΟΖΑΝΗΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Νεάπολις”. Έδρα του δήμου είναι η Σιάτιστα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Νεάπολη ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Νεάπολης, του πρώην Δήμου ΝΕΑΠΟΛΗΣ του Νομού ΚΟΖΑΝΗΣ.

Η Νεάπολη έχει υψόμετρο 669 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,31033134 και γεωγραφικό μήκος 21,3846765999. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Νεάπολη θα βρείτε εδώ.

Αντί για τη Νεάπολη ΚΟΖΑΝΗΣ, μήπως ψάχνετε για:

τη Νεάπολη ΛΕΣΒΟΥ του τοπ. διαμ. Μυτιλήνης, τη Νεάπολη ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ του τοπ. διαμ. Σπάτων-Λούτσας, τη Νεάπολη ΛΑΣΙΘΙΟΥ του τοπ. διαμ. Νεαπόλεως, τη Νεάπολη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ του τοπ. διαμ. Νεαπόλεως, τη Νεάπολη ΗΛΕΙΑΣ του τοπ. διαμ. Νεαπόλεως ή την Νεάπολη ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Νεάπολης;

Γενικές πληροφορίες για τη Νεάπολη

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Δήμος: 
ΒΟΪΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης
Επίσημη Ονομασία: 
η Νεάπολις
Έδρα Δήμου: 
Σιάτιστα
Υψόμετρο: 
669
Κωδικός Οικισμού: 
1402010101
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.3846765999
Γεωγραφικό Πλάτος : 
40.3103313400
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Μακεδονία
Νομός: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Νεάπολης

Νεάπολη ΚΟΖΑΝΗΣ, Μακεδονία. Θέση στο χάρτη.

Στην Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΒΟΪΟΥ), ανήκουν:

η Αγία Σωτήρα, το Αγίασμα, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άγιος Θεόδωρος, το Αηδονοχώρι, ο Αλιάκμονας, η Ανθούσα, το Ανθοχώρι, το Αξιόκαστρο, η Απιδέα, η Ασπρούλα, ο Αυγερινός, η Αχλαδιά, η Βελανιδιά, η Βουχωρίνα, η Βροντή, ο Βυθός, η Γαλατινή, η Γλυκοκερασιά, η Δαμασκηνιά, το Δαφνερό, η Δάφνη, το Δίλοφο, το Διχείμαρρο, η Δραγασιά, το Δρυόβουνο, η Εράτυρα, η Ζώνη, το Καλλιστράτι, το Καλονέρι, η Κλεισώρεια, το Κλήμα, το Κοιλάδι, η Κορυφή, το Κριμήνι, το Κρυονέρι, το Λευκάδι, η Λεύκη, η Λευκοθέα, οι Λικνάδες, η Λούβρη, το Λουκόμι, το Μελιδόνι, ο Μεσόλογγος, το Μικρόκαστρο, η Μολόχα, η Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου, η Μόρφη, τα Νάματα, η Ομαλή, το Παλαιόκαστρο, η Παναγία, η Παναρέτη, το Παρόχθιο, ο Πελεκάνος, ο Πεντάλοφος, η Πεπονιά, η Περιστέρα, η Πλακίδα, η Πλατανιά, το Πολυκάστανο, το Πολύλακκο, το Πυλωρί, το Ροδοχώρι, το Ρόκαστρο, το Σήμαντρο, η Σιάτιστα, το Σισάνι, το Σκαλοχώρι, το Σταυροδρόμι, η Στέρνα, η Τραπεζίτσα, η Τριάδα, το Τσοτύλι, το Φυτώκι, το Χειμερινό, ο Χορηγός, και η Χρυσαυγή.

Γράψε κι εσύ για τη Νεάπολη

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τη Νεάπολη και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό