Απόστολοι

Απόστολοι - Χάρτης

Οι Απόστολοι (Τοπική Κοινότητα Αποστόλων - Δημοτική Ενότητα ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ) ανήκουν στον δήμο ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “οι Απόστολοι”. Έδρα του δήμου είναι ο Ευαγγελισμός Καστελλίου και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, οι Απόστολοι ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Αποστόλων, του πρώην Δήμου ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ του Νομού ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Οι Απόστολοι έχουν υψόμετρο 353 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,2164916831 και γεωγραφικό μήκος 25,2962060504. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στους Απόστολους θα βρείτε εδώ.

Αντί για τους Απόστολους ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μήπως ψάχνετε για:

τους Απόστολους ΡΕΘΥΜΝΟΥ του τοπ. διαμ. Αποστόλων, τους Απόστολους ΑΧΑΪΑΣ του τοπ. διαμ. Σαγαιίκων ή τους Απόστολους ΤΡΙΚΑΛΩΝ του τοπ. διαμ. Τρικκαίων;

Γενικές πληροφορίες για τους Απόστολους

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Δήμος: 
ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αποστόλων
Επίσημη Ονομασία: 
οι Απόστολοι
Έδρα Δήμου: 
Ευαγγελισμός Καστελλίου
Υψόμετρο: 
353
Κωδικός Οικισμού: 
7106010301
Γεωγραφικό Μήκος: 
25.2962060504
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.2164916831
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αποστόλων

Απόστολοι ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στον ίδιο δήμο (ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Παρασκευή, η Αγία Σεμνή, η Άγνος, το Αμαριανό, οι Αμουργέλλες, τα Άνω Καρουζανά, τα Άνω Καστελλιανά, η Άνω Πουλιά, το Αρκαλοχώρι, η Αρμάχα, ο Αρχάγγελος, το Αρχοντικό, οι Ασκοί, η Αυλή, οι Βακιώτες, η Βόνη, ο Γαλατάς, το Γαλενιανό, η Γαρίπα, το Γεράκι, το Δεμάτι, το Δραπέτι, ο Ευαγγελισμός, η Ζίντα, οι Ζωφόροι, το Θραψανό, το Ίνι, το Καλό Χωριό, ο Καραβάδος, ο Κασάνος, η Κασταμονίτσα, το Καστέλλι, τα Κάτω Καρουζανά, τα Κάτω Καστελλιανά, η Κάτω Πουλιά, ο Κρασάς, ο Λαγός, η Λαγούτα, το Λευκοχώρι, το Λιλιανό, η Λυττός, η Μαθιά, η Μαχαιρά, η Μικρά Επισκοπή, το Μιλλιαρήσι, το Μοναστηράκι, η Μονή Αγκαράθου, η Μουσούτα, η Μπαδιά, το Μπιτζαριανό, ο Νιπιδιτός, η Παναγία, το Πανόραμα, τα Πάρτιρα, ο Πατσίδερος, η Πολυθέα, τα Ρουσσοχώρια, ο Σαμπάς, ο Σκινιάς, το Σκλαβεροχώρι, το Σμάρι, ο Στίρονας, η Τζίγκουνα, ο Τοίχος, η Τουρλωτή, ο Τσούτσουρος, τα Φαβριανά, οι Φίλιπποι, η Χανδρού, και το Χουμέρι.

Γράψε κι εσύ για τους Απόστολους

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τους Απόστολους και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό