Γαλατάς

Γαλατάς - Χάρτης

Ο Γαλατάς (Τοπική Κοινότητα Βόνης - Δημοτική Ενότητα ΘΡΑΨΑΝΟΥ) ανήκει στον δήμο ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Γαλατάς”. Έδρα του δήμου είναι ο Ευαγγελισμός Καστελλίου και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Γαλατάς ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Βόνης, του πρώην Δήμου ΘΡΑΨΑΝΟΥ του Νομού ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ο Γαλατάς έχει υψόμετρο 374 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,1800036055 και γεωγραφικό μήκος 25,2453908967. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Γαλατά θα βρείτε εδώ.

Αντί για τον Γαλατά ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μήπως ψάχνετε για:

τον Γαλατά ΝΗΣΩΝ του τοπ. διαμ. Γαλατά, τον Γαλατά ΠΡΕΒΕΖΑΣ του τοπ. διαμ. Γαλατά, τον Γαλατά ΧΑΝΙΩΝ του τοπ. διαμ. Γαλατά, τον Γαλατά ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ του τοπ. διαμ. Γαλατά, τον Γαλατά ΑΡΚΑΔΙΑΣ του τοπ. διαμ. Περδικονερίου ή τον Γαλατά ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Γαλατά;

Γενικές πληροφορίες για τον Γαλατά

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Δήμος: 
ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΘΡΑΨΑΝΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Βόνης
Επίσημη Ονομασία: 
ο Γαλατάς
Έδρα Δήμου: 
Ευαγγελισμός Καστελλίου
Υψόμετρο: 
374
Κωδικός Οικισμού: 
7106030202
Γεωγραφικό Μήκος: 
25.2453908967
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.1800036055
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΘΡΑΨΑΝΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Βόνης

Γαλατάς ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Βόνης, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΘΡΑΨΑΝΟΥ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Παρασκευή, η Αγία Σεμνή, η Άγνος, το Αμαριανό, οι Αμουργέλλες, τα Άνω Καρουζανά, τα Άνω Καστελλιανά, η Άνω Πουλιά, οι Απόστολοι, το Αρκαλοχώρι, η Αρμάχα, ο Αρχάγγελος, το Αρχοντικό, οι Ασκοί, η Αυλή, οι Βακιώτες, η Βόνη, το Γαλενιανό, η Γαρίπα, το Γεράκι, το Δεμάτι, το Δραπέτι, ο Ευαγγελισμός, η Ζίντα, οι Ζωφόροι, το Θραψανό, το Ίνι, το Καλό Χωριό, ο Καραβάδος, ο Κασάνος, η Κασταμονίτσα, το Καστέλλι, τα Κάτω Καρουζανά, τα Κάτω Καστελλιανά, η Κάτω Πουλιά, ο Κρασάς, ο Λαγός, η Λαγούτα, το Λευκοχώρι, το Λιλιανό, η Λυττός, η Μαθιά, η Μαχαιρά, η Μικρά Επισκοπή, το Μιλλιαρήσι, το Μοναστηράκι, η Μονή Αγκαράθου, η Μουσούτα, η Μπαδιά, το Μπιτζαριανό, ο Νιπιδιτός, η Παναγία, το Πανόραμα, τα Πάρτιρα, ο Πατσίδερος, η Πολυθέα, τα Ρουσσοχώρια, ο Σαμπάς, ο Σκινιάς, το Σκλαβεροχώρι, το Σμάρι, ο Στίρονας, η Τζίγκουνα, ο Τοίχος, η Τουρλωτή, ο Τσούτσουρος, τα Φαβριανά, οι Φίλιπποι, η Χανδρού, και το Χουμέρι.

Γράψε κι εσύ για τον Γαλατά

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Γαλατά και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό