Φίλιπποι

Φίλιπποι - Χάρτης

Οι Φίλιπποι (Τοπική Κοινότητα Καστελλιανών - Δημοτική Ενότητα ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ) ανήκουν στον δήμο ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “οι Φίλιπποι”. Έδρα του δήμου είναι ο Ευαγγελισμός Καστελλίου και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, οι Φίλιπποι ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Καστελλιανών, του πρώην Δήμου ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ του Νομού ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Οι Φίλιπποι έχουν υψόμετρο 239 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,0333606003 και γεωγραφικό μήκος 25,2413970268. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στους Φιλίππους θα βρείτε εδώ.

Αντί για τους Φιλίππους ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μήπως ψάχνετε για:

τους Φιλίππους ΚΑΒΑΛΑΣ του τοπ. διαμ. Φιλίππων;

Γενικές πληροφορίες για τους Φιλίππους

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Δήμος: 
ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Καστελλιανών
Επίσημη Ονομασία: 
οι Φίλιπποι
Έδρα Δήμου: 
Ευαγγελισμός Καστελλίου
Υψόμετρο: 
239
Κωδικός Οικισμού: 
7106020705
Γεωγραφικό Μήκος: 
25.2413970268
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.0333606003
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Καστελλιανών

Φίλιπποι ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Καστελλιανών, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Παρασκευή, η Αγία Σεμνή, η Άγνος, το Αμαριανό, οι Αμουργέλλες, τα Άνω Καρουζανά, τα Άνω Καστελλιανά, η Άνω Πουλιά, οι Απόστολοι, το Αρκαλοχώρι, η Αρμάχα, ο Αρχάγγελος, το Αρχοντικό, οι Ασκοί, η Αυλή, οι Βακιώτες, η Βόνη, ο Γαλατάς, το Γαλενιανό, η Γαρίπα, το Γεράκι, το Δεμάτι, το Δραπέτι, ο Ευαγγελισμός, η Ζίντα, οι Ζωφόροι, το Θραψανό, το Ίνι, το Καλό Χωριό, ο Καραβάδος, ο Κασάνος, η Κασταμονίτσα, το Καστέλλι, τα Κάτω Καρουζανά, τα Κάτω Καστελλιανά, η Κάτω Πουλιά, ο Κρασάς, ο Λαγός, η Λαγούτα, το Λευκοχώρι, το Λιλιανό, η Λυττός, η Μαθιά, η Μαχαιρά, η Μικρά Επισκοπή, το Μιλλιαρήσι, το Μοναστηράκι, η Μονή Αγκαράθου, η Μουσούτα, η Μπαδιά, το Μπιτζαριανό, ο Νιπιδιτός, η Παναγία, το Πανόραμα, τα Πάρτιρα, ο Πατσίδερος, η Πολυθέα, τα Ρουσσοχώρια, ο Σαμπάς, ο Σκινιάς, το Σκλαβεροχώρι, το Σμάρι, ο Στίρονας, η Τζίγκουνα, ο Τοίχος, η Τουρλωτή, ο Τσούτσουρος, τα Φαβριανά, η Χανδρού, και το Χουμέρι.

Γράψε κι εσύ για τους Φιλίππους

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τους Φιλίππους και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό