Μονή Αγκαράθου

Μονή Αγκαράθου - Χάρτης

Η Μονή Αγκαράθου (Τοπική Κοινότητα Σαμπά - Δημοτική Ενότητα ΘΡΑΨΑΝΟΥ) ανήκει στον δήμο ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Μονή Αγκαράθου”. Έδρα του δήμου είναι ο Ευαγγελισμός Καστελλίου και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Μονή Αγκαράθου ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Σαμπά, του πρώην Δήμου ΘΡΑΨΑΝΟΥ του Νομού ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Η Μονή Αγκαράθου έχει υψόμετρο 378 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,224707083 και γεωγραφικό μήκος 25,2487056258. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Μονή Αγκαράθου θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για τη Μονή Αγκαράθου

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Δήμος: 
ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΘΡΑΨΑΝΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Σαμπά
Επίσημη Ονομασία: 
η Μονή Αγκαράθου
Έδρα Δήμου: 
Ευαγγελισμός Καστελλίου
Υψόμετρο: 
378
Κωδικός Οικισμού: 
7106030402
Γεωγραφικό Μήκος: 
25.2487056258
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.2247070830
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΘΡΑΨΑΝΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Σαμπά

Μονή Αγκαράθου ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Σαμπά, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΘΡΑΨΑΝΟΥ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Παρασκευή, η Αγία Σεμνή, η Άγνος, το Αμαριανό, οι Αμουργέλλες, τα Άνω Καρουζανά, τα Άνω Καστελλιανά, η Άνω Πουλιά, οι Απόστολοι, το Αρκαλοχώρι, η Αρμάχα, ο Αρχάγγελος, το Αρχοντικό, οι Ασκοί, η Αυλή, οι Βακιώτες, η Βόνη, ο Γαλατάς, το Γαλενιανό, η Γαρίπα, το Γεράκι, το Δεμάτι, το Δραπέτι, ο Ευαγγελισμός, η Ζίντα, οι Ζωφόροι, το Θραψανό, το Ίνι, το Καλό Χωριό, ο Καραβάδος, ο Κασάνος, η Κασταμονίτσα, το Καστέλλι, τα Κάτω Καρουζανά, τα Κάτω Καστελλιανά, η Κάτω Πουλιά, ο Κρασάς, ο Λαγός, η Λαγούτα, το Λευκοχώρι, το Λιλιανό, η Λυττός, η Μαθιά, η Μαχαιρά, η Μικρά Επισκοπή, το Μιλλιαρήσι, το Μοναστηράκι, η Μουσούτα, η Μπαδιά, το Μπιτζαριανό, ο Νιπιδιτός, η Παναγία, το Πανόραμα, τα Πάρτιρα, ο Πατσίδερος, η Πολυθέα, τα Ρουσσοχώρια, ο Σαμπάς, ο Σκινιάς, το Σκλαβεροχώρι, το Σμάρι, ο Στίρονας, η Τζίγκουνα, ο Τοίχος, η Τουρλωτή, ο Τσούτσουρος, τα Φαβριανά, οι Φίλιπποι, η Χανδρού, και το Χουμέρι.

Γράψε κι εσύ για τη Μονή Αγκαράθου

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τη Μονή Αγκαράθου και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό