Δρακοβούνι

Δρακοβούνι - Χάρτης

Το Δρακοβούνι (Τοπική Κοινότητα Δρακοβουνίου - Δημοτική Ενότητα ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ), ανήκει στον δήμο ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΚΑΔΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Δρακοβούνιον”. Έδρα του δήμου είναι η Δημητσάνα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Δρακοβούνι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Δρακοβουνίου, του πρώην Δήμου ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ του Νομού ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Το Δρακοβούνι έχει υψόμετρο 760 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,7730456595 και γεωγραφικό μήκος 22,1140197746. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Δρακοβούνι θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για το Δρακοβούνι

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Πελοποννήσου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Δήμος: 
ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Δρακοβουνίου
Επίσημη Ονομασία: 
το Δρακοβούνιον
Έδρα Δήμου: 
Δημητσάνα
Υψόμετρο: 
760
Κωδικός Οικισμού: 
4003040401
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.1140197746
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.7730456595
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Δρακοβουνίου

Δρακοβούνι ΑΡΚΑΔΙΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στον ίδιο δήμο (ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ), ανήκουν:

η Αγάλω, το Αγιονέρι, ο Άγιος Αθανάσιος, ο Άγιος Ιωάννης Αρχαίας Ηραίας, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Νικόλαος, το Αγριδάκι, το Αγρίδι, η Αετορράχη, τα Άνω Καλύβια, τα Άνω Καλύβια, η Απόσκια, οι Αράπηδες, η Αράχοβα, η Αρσιναία, το Βαλτεσινίκο, η Βάχλια, το Βελημάχι, το Βιδιάκι, ο Βλόγγος, ο Βούτσης, το Βυζίκι, η Βυτίνα, ο Γαλατάς, η Δήμητρα, η Δημητσάνα, η Δόξα, το Δωδεκάμετρο, η Ελαία, η Ελάτη, το Ελληνικό, η Ζάτουνα, το Ζιγοβίστι, το Θεόκτιστο, οι Ιαματικές Πηγές, τα Κακουραίικα, το Καλλιάνι, το Καλονέρι, τα Καλύβια Καρνέση, η Καμενίτσα, η Καπελλίτσα, το Καρβούνι, το Καρδαρίτσι, η Καρκαλού, το Καστράκι, τα Κάτω Καλύβια, η Κάτω Ριζοσπηλιά, ο Κάτω Σπάθαρης, η Κερπινή, η Κοκκινορράχη, ο Κοκκοράς, η Κοντοβάζαινα, το Κουρουβέλι, τα Λαγκάδια, η Λάστα, το Λευκοχώρι, το Λιβαδάκι, ο Λιθαρός, η Λιοδώρα, τα Λουτρά, ο Λυκούρεσης, η Λυσσαρέα, ο Λώτης, τα Μαγούλιανα, ο Μάρκος, το Μεθύδριο, το Μελιδόνι, η Μελισσοπέτρα, το Μοναστηράκι, η Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, η Μονή Αγίων Θεοδώρων, η Μονή Αιμυαλών ή Φιλοσόφου, η Μονή Παναγίας Κερνίτσης, η Μουριά, το Μπαρδάκι, η Μπερτσιά, ο Μπουλιάρης, η Μυγδαλιά, η Νέα Δάφνη, το Νεοχώρι, η Νυμφασία, το Ξεροβούνι, η Ξηροκαρίταινα, οι Ολομάδες, τα Όχθια, ο Παλαιόπυργος, το Παλαιοχώρι, το Παλαμάρι, η Παλούμπα, ο Παν, η Παναγία, ο Παππαδάς, οι Παραλογγοί, ο Παρνασσός, η Παύλια, το Πελέκι, η Πέρα Βάχλια, το Περδικονέρι, ο Πέτας, η Πουρναριά, το Πράσινο, η Πτεριά, το Πυργάκι, ο Πυρρής, ο Ράδος, ο Ράφτης, οι Ράχες, η Ριζοσπηλιά, το Σαρακίνι, τα Σαρλαίικα, ο Σέρβος, η Σούδελη, ο Σπάθαρης, το Σταυρί, το Σταυροδρόμι, η Στεμνίτσα, ο Συριαμάκος, η Σύρνα, η Τουθόα, το Τουμπίτσι, η Τρανή Λάκκα, η Τριποταμιά, τα Τρόπαια, το Φαναράκι, η Φούσκαρη, τα Χάνια, το Χρυσοχώρι, η Χώρα, το Ψάρι, και το Ψάρι.

Γράψε κι εσύ για το Δρακοβούνι

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Δρακοβούνι και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό