Εκκλησοχώρι

Εκκλησοχώρι - Χάρτης

Το Εκκλησοχώρι (Τοπική Κοινότητα Εκκλησοχωρίου - Δημοτική Ενότητα ΜΟΛΟΣΣΩΝ), ανήκει στον δήμο ΖΙΤΣΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Εκκλησοχώριον”. Έδρα του δήμου είναι η Ελεούσα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Εκκλησοχώρι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Εκκλησοχωρίου, του πρώην Δήμου ΜΟΛΟΣΣΩΝ του Νομού ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Το Εκκλησοχώρι έχει υψόμετρο 260 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,6976831776 και γεωγραφικό μήκος 20,5711346309. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Εκκλησοχώρι θα βρείτε εδώ.

Φωτογραφίες επισκεπτών για το Εκκλησοχώρι

Οι χρήστες έγραψαν για το Εκκλησοχώρι:

Ένα απ' τα πλέον αυθεντικά ηπειρώτικα χωριουδάκια που βρίσκεται 35 χλμ. δυτικά της πόλης των Ιωαννίνων, γνωστό για την αρχιτεκτονική και την ιδιόμορφη πολεοδομία του, καθώς είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί την κίνηση των κοπαδιών απ' τα κατώγια των σπιτιών στις εξόδους του οικισμού και τα βοσκοτόπια. Σήμερα, δυστυχώς, πρόβατα ή κατσίκια απέμειναν ελάχιστα. Αυτό που παραμένει είναι το ασφυκτικό πράσινο τοπίο. Το χωριό πνίγεται στην αγριοβελανιδιά και τα πλατάνια χαμηλότερα, στη σιδερένια γέφυρα του Καλαμά.

Στο χωριό καθ' ολη τη διαρκεια του χρόνου μπορείτε οικονομικά να απολαύσετε τη διαμονή σας, στον κοινοτικό ξενώνα 2 δωματίων (26580 31483) καθώς και στο νέο ξενώνα 5 δωματίων που δημιουργήθηκε στο χώρο του παλιού σχολείου, όπου μπορείτε να γευτείτε τους τοπικούς μεζέδες και το ποιοτικό τσίπουρο ή κρασί (2658 031101).
Στο μοναδικό μπακάλικο-καφενείο της Μαριάνθης μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα καθώς και να απολαύσετε το γνήσιο ελληνικό καφεδάκι, το τσιπουράκι και τους τοπικούς μεζέδες.

Σύνδεσμοι (links) επισκεπτών για το Εκκλησοχώρι

Γενικές πληροφορίες για το Εκκλησοχώρι

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Ηπείρου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δήμος: 
ΖΙΤΣΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΜΟΛΟΣΣΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Εκκλησοχωρίου
Επίσημη Ονομασία: 
το Εκκλησοχώριον
Έδρα Δήμου: 
Ελεούσα
Υψόμετρο: 
260
Κωδικός Οικισμού: 
1805051201
Γεωγραφικό Μήκος: 
20.5711346309
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.6976831776
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Ήπειρος
Νομός: 
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΜΟΛΟΣΣΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Εκκλησοχωρίου

Εκκλησοχώρι ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Ήπειρος. Θέση στο χάρτη.

Στον ίδιο δήμο (ΖΙΤΣΑΣ), ανήκουν:

ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Χριστόφορος, η Αετόπετρα, οι Ανάργυροι, η Άνω Λαψίστα, το Ασπρόχωμα, η Ασφάκα, το Βαγενίτι, το Βασιλόπουλο, οι Βατατάδες, ο Βεντερίκος, η Βερενίκη, το Βλαχάτανο, η Βουνοπλαγιά, ο Βουτσαράς, η Βροσίνα, η Βρυσούλα, οι Γαβρισιοί, το Γκρίμποβο, το Γραμμένο, η Γρανίτσα, η Γρανιτσοπούλα, το Δαφνόφυτο, το Δελβινακόπουλο, το Δεσποτικό, το Διχούνι, η Δοβλά, η Ελεούσα, το Ζάλογγο, η Ζίτσα, η Ζόργιανη, η Ζωοδόχος, το Καλοχώρι, η Καρίτσα, οι Καρυές, το Καστρί, η Κάτω Αετόπετρα, η Κάτω Βερενίκη, το Κάτω Ζάλογγο, η Κάτω Λαψίστα, η Κληματιά, το Κοκκινόχωμα, τα Κούρεντα, η Κουρνορράχη, η Λάλιζα, η Λευκοθέα, η Λιγοψά, το Λίθινο, ο Λοφίσκος, ο Λύγγος, η Λυκοστάνη, το Μέγα Γαρδίκι, το Μελίσσι, το Μικρό Γαρδίκι, το Μικρό Σουλόπουλο, το Νεοχώρι, η Παλαιοχώρα, η Παλιουρή, ο Περάτης, τα Πετράλωνα, η Πετσάλη, το Πετσάλι, το Πολύδωρο, το Πολύλοφο, ο Πρωτόπαππας, το Ραδοβίζι, το Ράικο, το Ριζό, το Ροδοτόπι, το Σακελλαρικό, τα Σέλτσανα, το Σουλόπουλο, το Σπήλαιο, η Φτέρη, το Φωτεινό, και η Χίνκα.

Γράψε κι εσύ για το Εκκλησοχώρι

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Εκκλησοχώρι και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Χρήστες που έχουν συμβάλλει στη σελίδα Εκκλησοχώρι

Verso

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό