Άγναντα

Άγναντα - Χάρτης

Τα Άγναντα (Τοπική Κοινότητα Αγνάντων - Δημοτική Ενότητα ΠΗΝΕΙΑΣ), ανήκουν στον δήμο ΉΛΙΔΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΗΛΕΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “τα Άγναντα”. Έδρα του δήμου είναι η Αμαλιάδα και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, τα Άγναντα ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγνάντων, του πρώην Δήμου ΠΗΝΕΙΑΣ του Νομού ΗΛΕΙΑΣ.

Η παλιά ονομασία του χωριού ήταν το Σινούζι και πήρε τη σημερινή του ονομασία το 1928. Το χωριό είναι ορεινό και είναι χτισμένο στις παρυφές του πεδινού δάσους με δρυς της Φολόης (Κάπελης). Στα Άγναντα οι άνθρωποι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία και κατά την απογραφή του 2011 καταγράφηκε πληθυσμός 210 μόνιμων κατοίκων. Πιο κοντά στα Άγναντα και σε απόσταση 38 χιλιομέτρων βρίσκεται η πόλη της Αμαλιάδας ενώ σε απόσταση 39 χιλιομέτρων βορειοανατολικά βρίσκεται ο Πύργος. Από την Πάτρα τα Άγναντα απέχουν περίπου 68 χιλιόμετρα.

Τα Άγναντα έχουν υψόμετρο 475 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,8189315722 και γεωγραφικό μήκος 21,6209616784. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στα Άγναντα θα βρείτε εδώ.

Αντί για τα Άγναντα ΗΛΕΙΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

τα Άγναντα ΑΡΤΑΣ του τοπ. διαμ. Αγνάντων;

Γενικές πληροφορίες για τα Άγναντα

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Δυτικής Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΗΛΕΙΑΣ
Δήμος: 
ΉΛΙΔΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΠΗΝΕΙΑΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αγνάντων
Επίσημη Ονομασία: 
τα Άγναντα
Έδρα Δήμου: 
Αμαλιάδα
Υψόμετρο: 
475
Κωδικός Οικισμού: 
3902020201
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.6209616784
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.8189315722
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΗΛΕΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΠΗΝΕΙΑΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αγνάντων

Άγναντα ΗΛΕΙΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Αγνάντων, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΉΛΙΔΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Μαρίνα, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Ηλίας, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Νικόλαος, το Αγραπιδοχώρι, η Ακροποταμιά, η Αμαλιάδα, τα Αμπελάκια, ο Αμπελόκαμπος, η Ανάληψη, ο Ανθώνας, η Απιδούλα, η Αρχαία Ήλιδα, τα Αστεραίικα, το Αυγείο, η Αυγή, η Βάλμη, το Βελανίδι, η Βουλιαγμένη, τα Γαβράκια, το Γεράκι, τα Δανικά, η Δάφνη, η Δαφνιώτισσα, τα Δουναίικα, η Εφύρα, ο Καλαθάς, το Καλό Παιδί, τα Καλύβια, ο Κάμπος, ο Καρδαμάς, ο Κασιδιάρης, τα Κάτω Κερτεζαίικα, το Κέντρο, η Κεραμιδιά, ο Κολοκυθάς, η Κοτρώνα, η Κουρούτα, το Κρυόνερο, ο Λαγανάς, ο Λάτας, ο Λουκάς, το Μαζαράκι, η Μαραθιά, η Οινόη, η Παλαιολάνθη, το Παλούκι, η Παναγία, η Παραλία, το Πέρα Χαβάρι, το Περιστέρι, οι Πετρούλες, το Πιρί, το Πρινάρι, ο Πρόδρομος, η Ροβιάτα, η Ροδιά, η Ρουπακιά, τα Ρωμέικα, τα Σαβάλια, το Σιμόπουλο, η Σκλίβα, το Σούλι, το Σώστι, τα Τσαφλέικα, τα Τσιχλέικα, το Χαβάρι, και η Ωραία.

Γράψε κι εσύ για τα Άγναντα

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τα Άγναντα και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Χρήστες που έχουν συμβάλλει στη σελίδα Άγναντα

admin

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό