Ταυρωνίτης

Ταυρωνίτης - Χάρτης

Ο Ταυρωνίτης (Τοπική Κοινότητα Ταυρωνίτου - Δημοτική Ενότητα ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ), ανήκει στον δήμο ΠΛΑΤΑΝΙΑ της Περιφερειακής Ενότητας ΧΑΝΙΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Ταυρωνίτης”. Έδρα του δήμου είναι το Γεράνι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Ταυρωνίτης ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Ταυρωνίτου, του πρώην Δήμου ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ του Νομού ΧΑΝΙΩΝ.

Ο Ταυρωνίτης έχει υψόμετρο 15 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,5255455336 και γεωγραφικό μήκος 23,8182977931. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Ταυρωνίτη θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για τον Ταυρωνίτη

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΧΑΝΙΩΝ
Δήμος: 
ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Δημοτική Ενότητα: 
ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Ταυρωνίτου
Επίσημη Ονομασία: 
ο Ταυρωνίτης
Έδρα Δήμου: 
Γεράνι
Υψόμετρο: 
15
Κωδικός Οικισμού: 
7406020801
Γεωγραφικό Μήκος: 
23.8182977931
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.5255455336
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΧΑΝΙΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Ταυρωνίτου

Ταυρωνίτης ΧΑΝΙΩΝ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Ταυρωνίτου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΠΛΑΤΑΝΙΑ), ανήκουν:

ο Άγιος Αντώνιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Αλικιανός, οι Άνω Βούβες, η Άνω Κεφάλα, η Ανώσκελη, οι Αποθήκες, ο Ασκορδαλός, τα Άσπρα Νερά, ο Αστράτηγος, ο Άστρικας, τα Αφράτα, το Βαγί, τα Βασιλιανά, το Βασιλόπουλο, ο Βατόλακκος, το Βένι, η Βλαχερωνίτισσα, οι Βούβες, οι Βουκολιές, οι Βρύσες, το Γαβαλομούρι, τα Γερακιανά, το Γεράνι, η Γλώσσα, η Γρα Κερά, το Δαρμαροχώρι, τα Δελιανά, η Δέμπλα, η Δρακόνα, το Δρομόνερο, το Ελληνικό, η Επισκοπή, το Ζουνάκιον, η Ζούρβα, ο Ζυμπραγός, ο Κακόπετρος, το Καλάμι, η Καλλιθέα, η Καλυδονία, η Καμάρα (του Δ.Δ. Δελιανών), η Καμάρα (του Δ.Δ. Καλυδονίας), τα Καμισιανά, ο Καράνος, οι Καρές, οι Καρές, τα Καρθιανά, τα Κατζιανά, η Κάτω Κεφάλα, ο Καφούρος, ο Κεχρές, η Κοιλάδα, το Κολυμβάρι, το Κοντομάρι, τα Κοτσυφιανά, τα Κουλκουθιανά, το Κουμούλι, ο Κουφός, η Κρύα Βρύση, ο Κυπάρισσος, ο Λαγγός, οι Λάκκοι, τα Ληδιανά, η Λίμνη, τα Λουκουμιχελιανά, το Λουτράκι, τα Λουφαρδιανά, το Μάλεμε, το Μανολιόπουλο, η Μαραθοκεφάλα, τα Μαρουλιαχιανά, το Μελισσουργείο, οι Μέσα Βουκολιές, τα Μεσαύλια, τα Μεσκλά, το Μετόχι, το Μετόχι, το Μετόχι Σιριλίου, τα Μιχαλιανά, το Μόδι, τα Μοθιανά, η Μονή Οδηγητρίας Κυρίας Γωνιάς, τα Μουλαμεριανά, ο Μπαπιόλος, τα Μπουγιουκλιανά, τα Νέα Ρούματα, τα Νεαρά Εσιανά, το Νέο Χωριό, η Νερατζιά, τα Νεριανά, τα Νοχιά, ο Ντερές, το Ξαμουδοχώρι, το Ξηροκάμπι, ο Ομαλός, το Ορθούνι, τα Παλαιά Ρούματα, το Παλιό Γεράνι, η Πανέθημος, τα Παππαδιανά, η Παραλία, το Πατελλάρι, τα Πεταλιανά, ο Πετρές, η Πηγή, τα Πλακάλωνα, ο Πλατανές, ο Πλατανιάς, το Πολεμάρχι, τα Ποντικιανά, ο Πρασές, ο Πύργος, η Ραβδούχα, ο Ροδωπός, ο Σέμπρωνας, το Σιρίλι, οι Σκαφιώτες, ο Σκινές, το Σκονίζο, η Σπηλιά, ο Φουρνές, το Φωτακάδο, το Χλιαρό, η Χρυσαυγή, η Χωστή, και ο Ψαθογιάννος.

Γράψε κι εσύ για τον Ταυρωνίτη

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Ταυρωνίτη και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό