Πλάκα

Πλάκα - Χάρτης

Η Πλάκα (Τοπική Κοινότητα Βρουχά - Δημοτική Ενότητα ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ) ανήκει στον δήμο ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΛΑΣΙΘΙΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Πλάκα”. Έδρα του δήμου είναι ο Άγιος Νικόλαος και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Πλάκα ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Βρουχά, του πρώην Δήμου ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Νομού ΛΑΣΙΘΙΟΥ.

Η Πλάκα έχει υψόμετρο 11 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,2978434278 και γεωγραφικό μήκος 25,7245040511. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Πλάκα θα βρείτε εδώ.

Αντί για την Πλάκα ΛΑΣΙΘΙΟΥ, μήπως ψάχνετε για:

την Πλάκα ΛΗΜΝΟΥ του τοπ. διαμ. Πλάκας, την Πλάκα ΧΙΟΥ του τοπ. διαμ. Θυμιανών, την Πλάκα ΝΑΞΟΥ του τοπ. διαμ. Βίβλου, την Πλάκα ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ του τοπ. διαμ. Κερατέας, την Πλάκα ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του τοπ. διαμ. Ραφταναίων, την Πλάκα ΧΑΝΙΩΝ του τοπ. διαμ. Πλάκας, την Πλάκα ΠΙΕΡΙΑΣ του τοπ. διαμ. Λιτοχώρου, την Πλάκα ΑΧΑΪΑΣ του τοπ. διαμ. Πλάκας, την Πλάκα ΑΡΚΑΔΙΑΣ του τοπ. διαμ. Πλάκας, την Πλάκα ΑΡΚΑΔΙΑΣ του τοπ. διαμ. Ξηροπηγάδου, την Πλάκα ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ του τοπ. διαμ. Ανηλίου, την Πλάκα ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ του τοπ. διαμ. Νεοχωρίου ή την Πλάκα ΕΒΡΟΥ του τοπ. διαμ. Μάκρης;

Γενικές πληροφορίες για την Πλάκα

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Δήμος: 
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Βρουχά
Επίσημη Ονομασία: 
η Πλάκα
Έδρα Δήμου: 
Άγιος Νικόλαος
Υψόμετρο: 
11
Κωδικός Οικισμού: 
7201010203
Γεωγραφικό Μήκος: 
25.7245040511
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.2978434278
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Βρουχά

Πλάκα ΛΑΣΙΘΙΟΥ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Βρουχά, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ), ανήκουν:

η Αγία Παρασκευή, η Αγία Πελαγία, οι Άγιοι Πάντες (νησίδα), ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Νικόλαος, ο Αδριανός, η Αμμουδάρα, οι Αμυγδάλοι, οι Άνω Αμυγδάλοι, το Αργυρό Νερό, το Βαθύ, ο Βάλτος, οι Βλάχηδες, τα Βλιχάδια, ο Βρουχάς, το Βρυονήσι (νησίδα), ο Δράκος, οι Δύο Πρίνοι, τα Ελληνικά, τα Έξω Λακκώνια, οι Έξω Ποτάμοι, η Επάνω Ελούντα, ο Επάνω Λούμας, οι Επάνω Πινές, τα Ζένια, ο Θεολόγος, το Ίστρο, το Καθαρό, οι Κακοκάμωτες, το Καλό Χωριό, ο Καλός Λάκκος, ο Κάλυβος, η Καλυδώνα (νησίδα), οι Καρτέρηδες, τα Κατσίκια, η Κάτω Ελούντα, ο Κάτω Λούμας, οι Κάτω Πινές, οι Κάτω Σέλλες, η Κριτσά, ο Κρούστας, οι Λίμνες, το Μαργιέλι, το Μαρδάτι, οι Μαρνέλληδες, το Μαυρικιανό, οι Μέσα Ποτάμοι, το Μικρονήσι (νησίδα), ο Μυρωνικήτας, ο Ξηρόκαμπος, οι Πεπόνηδες, ο Πίσσιδος, η Πρίνα, ο Πύργος, ο Πύργος, η Ρούσα Λίμνη, τα Ρουσσακιανά, η Ρουσσαπιδιά, οι Σέλλες, ο Σκινιάς, το Σχίσμα (του Δ.Δ. Ελούντας), το Σχίσμα (του Δ.Δ. Μέσα Λακκωνίων), οι Τάπες, οι Φιορέτζηδες, τα Φλαμουριανά, το Φορτί, το Χαμηλό, και οι Χονδροβολάκοι.

Στον ίδιο δήμο (ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ), ανήκουν:

η Αγία Βαρβάρα, η Αγία Παρασκευή, η Αγία Πελαγία, οι Άγιοι Πάντες (νησίδα), ο Άγιος Αντώνιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Νικόλαος, οι Αγόροι, ο Αδραβάστος, ο Αδριανός, η Αμμουδάρα, η Αμυγδαλιά, οι Αμυγδάλοι, ο Αμυγδαλόλακκος, οι Άνω Αμυγδάλοι, τα Ανώγεια, το Αργυρό Νερό, το Αυγό (νησίδα), το Βαθύ, ο Βάλτος, οι Βλάχηδες, τα Βλιχάδια, η Βουλισμένη, το Βραχάσι, ο Βρουχάς, το Βρυονήσι (νησίδα), οι Βρύσες, το Γιοφύρι, ο Δίλακκος, οι Δοριες, ο Δράκος, το Δράσι, οι Δύο Πρίνοι, τα Ελληνικά, τα Έξω Λακκώνια, οι Έξω Ποτάμοι, η Επάνω Ελούντα, ο Επάνω Λούμας, οι Επάνω Πινές, το Επάνω Σίσι, τα Ζένια, η Ζούρβα, ο Θεολόγος, το Ίστρο, το Καθαρό, οι Κακοκάμωτες, το Καλό Χωριό, ο Καλός Λάκκος, ο Κάλυβος, η Καλυδώνα (νησίδα), οι Καρτέρηδες, ο Καρτσινιανός, το Καρύδι, το Καστέλλι, τα Κατσίκια, η Κάτω Ελούντα, ο Κάτω Λούμας, οι Κάτω Πινές, οι Κάτω Σέλλες, ο Κουδούμαλος, το Κουνάλι, οι Κουρούνες, η Κριτσά, ο Κρούστας, η Λατσίδα, οι Λίμνες, η Μακρυγέννησα, το Μαργιέλι, το Μαρδάτι, οι Μαρνέλληδες, το Μαυρικιανό, οι Μέσα Ποτάμοι, το Μικρονήσι (νησίδα), η Μίλατος, η Μονή Αρετίου, ο Μυρωνικήτας, η Νεάπολη, ο Νικηθιανός, ο Νισπήτας, ο Νοφαλιάς, τα Ξερά Ξύλα, ο Ξηρόκαμπος, η Ξηρολίμνη, η Παραλία Μιλάτου, ο Πατσόπουλος, οι Πεπόνηδες, τα Περάμπελα, οι Περονίδες, ο Πέτρος, ο Πίσσιδος, το Πλατυπόδι, η Πρίνα, ο Πύργος, ο Πύργος, η Ρούσα Λίμνη, τα Ρουσσακιανά, η Ρουσσαπιδιά, ο Ρωμανός, το Σεληνάρι, οι Σέλλες, το Σίσι, ο Σκινιάς, ο Σούβλος, το Σύρμεσο, το Σχίσμα (του Δ.Δ. Ελούντας), το Σχίσμα (του Δ.Δ. Μέσα Λακκωνίων), οι Τάπες, το Τσαμπί, η Φινοκαλιά, οι Φιορέτζηδες, τα Φλαμουριανά, το Φορτί, η Φουρνή, ο Φραθιάς, το Χαμηλό, ο Χαυγάς, οι Χονδροβολάκοι, και ο Χουμεριάκος.

Γράψε κι εσύ για την Πλάκα

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Πλάκα και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό