Σφακοπηγάδι

Σφακοπηγάδι - Χάρτης

Το Σφακοπηγάδι (Τοπική Κοινότητα Σφακοπηγαδίου - Δημοτική Ενότητα ΜΥΘΗΜΝΗΣ), ανήκει στον δήμο ΚΙΣΣΑΜΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΧΑΝΙΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Σφακοπηγάδιον”. Έδρα του δήμου είναι ο Κίσσαμος και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Σφακοπηγάδι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Σφακοπηγαδίου, του πρώην Δήμου ΜΥΘΗΜΝΗΣ του Νομού ΧΑΝΙΩΝ.

Το Σφακοπηγάδι έχει υψόμετρο 274 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,4535019207 και γεωγραφικό μήκος 23,7189926913. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Σφακοπηγάδι θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για το Σφακοπηγάδι

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΧΑΝΙΩΝ
Δήμος: 
ΚΙΣΣΑΜΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΜΥΘΗΜΝΗΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Σφακοπηγαδίου
Επίσημη Ονομασία: 
το Σφακοπηγάδιον
Έδρα Δήμου: 
Κίσσαμος
Υψόμετρο: 
274
Κωδικός Οικισμού: 
7405030901
Γεωγραφικό Μήκος: 
23.7189926913
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.4535019207
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΧΑΝΙΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΜΥΘΗΜΝΗΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Σφακοπηγαδίου

Σφακοπηγάδι ΧΑΝΙΩΝ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Σφακοπηγαδίου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΚΙΣΣΑΜΟΥ), ανήκουν:

ο Άγιος Αντώνιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Αερινός, ο Αζογυράς, ο Αϊκυργιάννης, οι Αλιγοί, το Αμυγδαλοκεφάλι, ο Άνω Δραπανιάς, το Άνω Σφηνάρι, το Αρμενοχώρι, η Βάθη, τα Βαρδιανά, το Βλάτος, το Βουλγάρω, ο Γαλουβάς, η Γραμβούσα, τα Γρηγοριανά, η Δάφνη, τα Δερμιζιανά, ο Δραπανιάς, το Έλος, τα Ζαχαριανά, τα Ζερβιανά, τα Θεοδωριανά, το Καβούσι, οι Καλάθενες, τα Καλλεργιανά, τα Καλουδιανά, η Καλυβιανή, ο Κάμπος, ο Κάμπος, τα Καρεφιλιανά, το Κάτω Παλαιόκαστρο, τα Καψανιανά, η Κερά, η Κεραμωτή, το Κεφάλι, τα Κιολιανά, ο Κίσσαμος, το Κόκκινο Μετόχι, η Κολένη, τα Κοντουδιανά, ο Κορφαλώνας, τα Κοτσιανά, η Κουκουναρά, η Κουνουπίτσα, τα Κουρθιανά, ο Κουτσοματάδος, οι Κωστογιάννηδες, τα Λατζιανά, τα Λιβάδια, ο Λιμενίσκος, η Λίμνη, οι Λουσακιές, το Λούχι, τα Λυριδιανά, ο Μάκρωνας, η Μαλάθυρος, τα Μανεριανά, τα Μαρεδιανά, η Μελισσιά, η Μεράδα, το Μετόχι, η Μονή Χρυσοσκαλιτίσσης, το Μουρί, τα Μπερπαθιανά, το Νέο Χωριό, τα Νωπήγεια, οι Παππαγιαννάκηδες, τα Παππαδιανά, τα Περβολάκια, τα Περιβόλια, τα Πιπεριανά, η Πλαγιά, ο Πλάτανος, τα Πλοκαμιανά, η Πολυρρηνία, η Ποταμίδα, ο Πύργος, η Ρογδιά, η Ρόκκα, ο Σάσαλος, το Σηρικάρι, τα Σινενιανά, οι Στροβλές, το Σφηνάρι, η Τζιτζιφιά, τα Τοπόλια, ο Τράχηλος, τα Τριαλώνια, τα Τσικαλαριά, τα Τσουρουνιανά, τα Φαλασαρνά, τα Φαλελιανά, τα Φελεσιανά, ο Φουρνάδος, τα Φτερόλακκα, τα Χαιρεθιανά, η Χαραυγή, τα Χαρχαλιανά, τα Χορευτιανά, και τα Χουδαλιανά.

Γράψε κι εσύ για το Σφακοπηγάδι

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Σφακοπηγάδι και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό